Patrick, genezen van depressie en drugsprobleem

Genezen van depressie en drugsprobleem.

Ik ben Patrick en ben door de Here Jezus gered van een drugsprobleem en ernstige depressies. Hierbij wil ik graag mijn verhaal met jullie delen.

Tot mijn 8e jaar woonde ik in Noord-Scharwoude in Langedijk. Daarna verhuisden wij naar Heerhugowaard. Wat ik mij zo kan herinneren begonnen daar de problemen. Eenzaamheid, verwardheid, en ik wilde dood. Ik was vaak onhandelbaar en voelde mij altijd eenzaam. Dus besloot mijn moeder me in therapie te doen…ik heb dan ook in mijn leven heel veel terapieen gehad..bij verschillende instanties en verschillende manieren. Op de basisschool werd ik veel gepest en dat zorgde ook voor nodige problemen thuis. Ik heb natuurlijk ook veel leuke dingen mee gemaakt maar de negatieve en depressieve klanken overheerste grootten deels mijn leven. Ik voelde mij altijd ander dan anderen, niet geaccepteerd en in de steek gelaten. Het ontbrak ook altijd aan zelfvertrouwen en respect voor mezelf…angst, eenzaamheid,verdriet en pijn regeerde mijn leven!! Oh wat was ik toch altijd zielig! Ik was een kei om de slachtoffer rol te vervullen! En dat is net waar satan je wil hebben!

Misbruikt en begonnen met blowen.

Op de middelbare school ben ik misbruikt en begon ik ook met blowen en ging geregeld naar housepartys waar ook het een en ander naar binnen werd gewerkt. Maar voelde me nooit echt ergens thuis of ontspannen. Altijd zoekende!

Al gauw begon ik steeds meer te blowen en mij terug te trekken…ik wilde het liefst alleen zijn om maar niet geconfronteerd te worden voor dingen die je aan gedaan konden worden door andere mensen en of situaties. Ik ging me al meer verzetten tegen de regels en structuur en zag alleen Duister en sloot mij af voor elk Licht. Depressies en combinatie blowen en blijven vast houden aan verleden en dingen die je zijn aangedaan breekt je hart en dat is nu net de bedoeling van de boze!

Backpacken en werken in Australie.

In  2004 kreeg ik de mogelijkheid om voor een jaar te gaan backpacken en werken in Australie. De vicieuze cirkel werd verbroken en kon weer frisse en nieuwe ervaringen in ademen. Na 10 maanden kwam ik weer thuis en viel al snel in mijn oude vertrouwde leven terug in pijn/depressie en verslaving. Ik kon mijn banen niet vast houden en raakte in de schulden en deed alles om aan wiet te komen, liegen en geld stelen.. Ik was een slaaf geworden van de drugs en raakte alles in mijn leven aan. Werk relaties enz.

Ik ben in totaal 3 keer bij de brijder  verslaving zorg geweest. Eerste 2 keer 3 weken Detox  ontgiftigen en dat is dan wel weer genoeg dacht ik. Maar geschiedenis herhaalde zich. Ik kon niet overwinnen van welk duister er in mijn hoofd en hart regeerde.  Vorig jaar besloot ik dat het weer genoeg was en melde mij aan voor de Bu afdeling van de Brijder. 4,5 maand intern en het volgen van schema gerichte therapie. De drie schema's die daar aan het licht kwamen waren, falen/mislukken, sociaal isolement en emotioneel tekort.  Was hard werken maar voor een goed doel!

In de veilige omgeving heb ik nooit moeite gehad om de de drang naar wiet een halt toe te roepen. Maar a 4,5 maand brijder en ik weer thuis kwam sloop het oude patroon langzaam weer mijn leven binnen en werd ook al meer tot het weer dagelijkse kost was.  Weer gefaald!

Plannen voor zelfmoord.

In Dec 2010 had ik het echt helemaal gehad met gebruik depressies en destructief gedrag en besloot een einde aan mijn leven te maken. Ik maakte een galg van een oude tv kabel en hing die in het trap gat. Voor de zoveelste keer schreeuwde ik het uit naar God waar ie nou eens was in mijn leven!

Heb altijd wel een Gods besef gehad en ben vroeger ook gedoopt en heb communie gedaan maar voor mij leefde het Goede nieuws niet! Het was slechts een Mythe.

Zo begon ik mijn afscheidsbrief te schrijven want ik had toch de vrije keuze gekregen dan mocht ik ook de keuze hebben om er uit te stappen. Maar toen ik de brief afsloot met deze woorden kwam er een vraag in mijn op..Waar kom ik terecht? Ik werd wat rustiger en de telefoon ging. Het was een verre vriendin die ik al lang niet had gesproken en zij was benieuwd hoe het met me ging. Ik stortte me hart uit en na het gesprek heb ik de galg opgeborgen en besloten me nog eenmalig in te laten schrijven voor therapie bij de Ggz. Volgende dag maakte ik een afspraak met De dokter voor de aankomende Woensdag. Dat was de enige dag dat het kon. Daar aangekomen melden mijn dokter mij bij de ggz aan. Ik stap de kamer uit om naar huis te gaan staat Yvonne  een  kamer verder die ik nog kon van plus minus 14 jaar terug. mijn ma zus en ik kwamen daar geregeld over de vloer. Zij vertelde mij dat ze nog steeds Celgroep hadden en als ik zou willen welkom zou zijn. Ze gaf me haar telefoon nummer en ik ging naar huis.. deed me niet zoveel dacht alleen oh heb je haar weer met dat Gods gedoe! Ik heb het nummer niet weg geooit.. toen ik in die aankomende 2 maanden nog meer knipogen van God kreeg… (de buurvrouw van mijn moeder legde afgekeurde videos dvds en boeken altijd neer bij de postvakken onder in de flat) opeens lagen daar  3 opwekkings cd s speciaal op mij te wachtenJ en de drang om in de bijbel te lezen werd ook steeds groter. Dus Besloot ik Yvonne op te bellen om te vertellen dat ik toch wilde komen. De eerste 2 weken daar is er heel veel voor me gebeden waar ik  de Groep dankbaar voor ben. En besloot die Zondag erop mee te gaan naar de Shelter waar zij nog steeds kwamen en waar ik toen der tijd ook wel eens ben geweest met Peter, Yvonne en mijn moeder. David de Vos had die dag een preek en heb mijn Hart en leven aan de Heere Jezus Christus  gegeven.

Radicale verandering door Jezus Christus

Sindsdien is mijn leven radicaal aan het veranderen en voel ik mij Gelukkiger dan ooit er voren ben ik gestopt met medicijnen voor depressie, gestopt met het nicotine verslaving en ben ik verlost van de drang naar drugs gebruik die 14 jaar van mijn leven heeft gekost. 

Ik dank de Heere Jezus Christus de vader in de Hemel en de Heilige geest voor hun liefde en hun geduld en dat ze al zolang in mijn leven werkzaam zijn ook al zag ik het niet of wilde ik het niet geloven want het is een proces..Ze hebben me in het verleden al vaker geroepen en tekens gegeven maar was er niet klaar voor. 

Ik ben dankbaar dat ik altijd zon zoeker ben en ik in de tijd van blowen en afzondering De leugen waar wij in leven ben gaan zien..wat betreft de new world order illuminatie en vrijmetselaar. Het is echt mensen een echte grote leugen. En daardoor ben ik ook de Waarheid gaan zien en dat is De Vader in de Hemel en de enige Weg naar onze papa is Jezus Christus de zoon van God die is gestorven voor onze zonden en zo de brug is. Hij heeft de dood overwonnen en leeft en zit naast God en pleit voor ons.

Want de strijd op aarde is niet een strijd van vlees en bloed maar een geestelijke oorlog tussen licht en duister om de zielen van de mens.

Probeer het niet te snappen met menselijk denken, want dan loopt het pad dood in twijfel en kom je niet verder.  Ik geef mijn leven en hart aan U vader in de Hemel, Jezus Christus en Heilige geest. Uw wil niet mijn wil zal geschieden! Gebruik mij als instrument Jezus zodat Uw licht kan schijnen zodat mensen wakker worden uit de leugen die deze wereld regeert.

‘Zoals Mattheus van der steen zo mooi verwoord in zijn boek ‘durf te dromen.’’

“Laat mij de ezel zijn die de Heere Jezus op de plekken brengt waar het duister is zodat zijn licht daar kan schijnen.”

En zo is het en niet andersom!

Mijn dank is zo groot! Ik hou van Uw Vader in de Hemel, Jezus Christus van Nazareth en Heilige geest.

Dat Uw mij in me nekvel heeft gepakt en gezegt heeft zo is het genoeg!

Alle eer en glorie voor U

Amen

Vragenrubriek


Vragen van Christenen

Vragen van andere lezers en antwoorden van onze deskundigen. Of stel zelf je vraag in onze vragenrubriek


Christelijke E-Books


Vragen van Christenen

Lees gratis christelijke E-Books via onze website.